? MANIFEST #Eixirem Pacte per a la Reconstrucció Social. Concentracio 27 juny 12 h VALÈNCIA: Corts Valencianes (pl. Sant Llorenç)

Per un pacte per a la reconstrucció social
La pandèmia provocada per l’extensió de la COVID-19 ha tingut conseqüències dramàtiques per a la nostra comunitat, per a l’Estat Espanyol, per a Europa i per a tot el món. Ens hem enfrontat a una experiència inèdita, en la qual -per evitar l’extensió del virus i l’agreujament encara major del nombre de persones contagiades, malaltes o mortes- s’han pres mesures de paralització de l’activitat econòmica o restriccions a la mobilitat, com mai havíem conegut.
Volem enviar tota la solidaritat, el suport i l’acompanyament sincer a totes les persones afectades, malaltes i mortes, als familiars i a les persones pròximes.
El nostre poble, com tants altres al món, ha patit i pateix, però tirarà endavant. Ho farà des de la reivindicació i el reconeixement al món del treball. Aqueix que va estar- hi quan quasi tot es va detindre per a garantir els subministraments bàsics de tota la població, a vegades sense les mesures de protecció sanitària necessàries i jugant-se la seua pròpia integritat.
Tirarem endavant si reforcem els nostres serveis públics, que són la garantia per a exercir els drets de ciutadania en igualtat. El nostre sistema sanitari, sociosanitari i de cures, ha mostrat el valor dels seus professionals, però és el fet de disposar d’un sistema públic i universal prou finançat, el que garanteix l’accés de tota la població a la salut i a les cures. Mai més retallades en sanitat. Mai més mercantilització de les cures.
I tirarem endavant si no ens deixem arrossegar per la confrontació i l’odi. La crisi sanitària i econòmica més intensa que hem conegut en temps de pau, no es pot abordar des de la dialèctica de la guerra.
En l’àmbit estatal demanem a les forces polítiques, socials i econòmiques un gran pacte per a la reconstrucció del nostre país, on es treballe des de la concòrdia i lluny de la crispació; i pel reforç i la solidaritat amb la resta del món. Al nostre territori volem reforçar el model social i transformar el sistema productiu, que s’ha d’orientar cap a la innovació, el coneixement, la digitalització i la transició energètica i ecològica. Millors serveis públics i treball decent requereix d’una reforma del sistema de finançament que redistribuïsca els recursos d’una manera més justa i permeta major capacitat d’autogovern i de cohesió social.
Res més. I res menys.

Concentracions 27 juny 12 h
VALÈNCIA: Corts Valencianes (pl. Sant Llorenç)